27 Temmuz 2012 Cuma


8 RAMAZAN 1433




Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar... Bir daha kavuştuk bizbize, hamdolsun Allah'a...


Euzu billahimineşşeytanirraciim Bismillahirrahmanirrahim...




يَا بُنَيَّ إِنَّهَا إِن تَكُ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِّنْ خَرْدَلٍ فَتَكُن فِي صَخْرَةٍ أَوْ فِي السَّمَاوَاتِ أَوْ فِي الْأَرْضِ يَأْتِ بِهَا اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ لَطِيفٌ خَبِيرٌ
يَا بُنَيَّ أَقِمِ الصَّلَاةَ وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنكَرِ وَاصْبِرْ عَلَى مَا أَصَابَكَ إِنَّ ذَلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ
(Lokman,) "Ey yavrucuğum!" (diye devam etti) "Ortada yalnızca hardal tanesi kadar bir şey de olsa, (yaptıklarınız) bir kayanın içinde (saklı) da bulunsa, yahut gökler(in tepesin)de ve yer(in derinliklerin)de de olsa Allah onu aydınlığa çıkarır: çünkü Allah, kuşkusuz, akıl sır ermez bir (hikmet Sahibi)dir ve her şeyden haberdardır.
Ey yavrucuğum! Namazında kararlılık göster, doğru ve yararlı olanı emret, kötü ve eğriden vazgeçir, başına gelebilecek her (belaya) sabırla katlan: bu, azim ve kararlılık gösterilmeye değer bir şeydir!


Mübarek günler öyle çabuk gelip geçiyor ki hızına yetişmek mümkün değil sanki. Sıcaklar bastıkça zorluk iki katına çıkıyor ama, akıp giden zamana insan üzülüyor bir daha kavuşamazsam, ömrüm bir daha ki Ramazana şahid olmaya yetmezse diye. Belki başından sonuna dair şeyler söylemek içimizi burkuyor ama bir gerçek var ki her gelen muhakkak gidecek.

İşte tam bu noktada yukarıda Hz. Lokman'nın oğluna(yani bizde onun evlatlarıyız.) söyledikleri uyarılar arasında yapacağımız hiçbir şeyin yok olup gitmeyeceğini duymak ve buna iman etmek yüreğimize ferahlık sunuyor. 

O zaman her zorluk bir nimet biliniyor yürekte.

Sıcakta tuttuğumuz şu oruçlar(inşaAllah kabul olunur cümlemizin ki...) o gün önümüze bizi kurtarıcı olarak getirilecek bu ne büyük bir müjde. Birde ruhlarımza oruç tutturduk mu Allah'ın izni ile gelsin Cennet nimeti.

Orucun ruhumuza sunduğu bu ferahlıkla sabır yanımız dahada kuvvetleniyor, Rabbimizin huzurunda eğiliyor namazda, secdelerde eriyor ve bu mutlulukla bütün kardeşlerimizi kötülüğün pençesinden kurtarma gayretine düşüyor, iyilikle dolu bir yaşamın huzurun ta kendisi olduğunu ve onlarında bu mutluluğun farkına varmasını dua ile ister oluyoruz. 

Ey Ramazan! iyi ki geldin, iyi ki beraberinde vahyi getirdin bizlere. Yoksa ruhlarımız bu dünyada ne ile teskin olacaktı. Seni veren Allah' a kurban olayım.

Allah' a emanetiniz mümin ve mümine kardeşlerim.

Anınız mübarek olsun, kalın selametle...

Hiç yorum yok: