29 Temmuz 2012 Pazar

10 RAMAZAN 2012


Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar... Bir daha kavuştuk bizbize, hamdolsun Allah'a...


Euzu billahimineşşeytanirraciim Bismillahirrahmanirrahim.


وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوفْ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الأَمَوَالِ وَالأنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ


Ve le nebluvennekum bi şey’in minel havfi vel cûi ve naksın minel emvâli vel enfusi ves semerât(semerâti), ve beşşiris sâbirîn(sâbirîne).


Muhakkak ki, ölüm tehlikesiyle ve açlıkla, dünya malının, canın ve (alın teri) ürünlerinin kaybı ile sizi sınayacağız. Ama zorluklara karşı sabredenlere iyi haberler müjdele..!  BAKARA-155


Gün geçtikçe oruç nimetinin kıymetini daha çok biliyor insan. Birşey bu zamanda ancak bu kadar sabırlı hale getirebilir ve irademizi kuvvetlendirebilir. Allahım sana sonsuz kere sonsuz hamdu senalar olsun ki bu nimetin farkına varan kullarından eyledin bizi.


Biliyoruz ki bizi denediğin herşeye gönülden razı olarak sana kulluğumuzda daim olursak, müjdelerin bizim içindir.


Rahmetine kurban olayım; meğer sen ne çok nimetler bahşediyormuşun bize. Bunu Orucu açarken farkediyoruz. Nimetlerin hepsi Ramazan'dan önce sıradan şeylerdi. Ama şimdi bir hazine niteliğinde. Oysa sen bunları bize her zaman veriyordun. Nimet elimizden gitmeden kadrini bilemiyoruz bizi affet Allah'ım. Şimdi bir kez daha anlıyoruz ki senin rahmetin olmasa biz gerçekten acizlerden aciziz.


Yüzümüzü bu mübarek günde sana döndük. En büyük nimetin olan vahye tabi olmak için sana yeniden vahiy ayında söz veriyoruz. Bize yardım et sınavımızda ve bizi bu işin sonunda güzel müjden ile karşılaştır. Amin Muin Allah'ımız.




Kalın sağlıcakla, emanetiniz Allah'a dostlar.