15 Ağustos 2012 Çarşamba

27 RAMAZAN 1433


Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar...  Hamdolsun Allah'a...salat selam olsun efendimiz Muhammed (sav)'e...
Euzu billahimineşşeytanirraciim. Bismillahirrahmanirrahim

أَفَمَن يَعْلَمُ أَنَّمَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَبِّكَ الْحَقُّ كَمَنْ هُوَ أَعْمَى إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُوْلُواْ الأَلْبَابِ
الَّذِينَ يُوفُونَ بِعَهْدِ اللّهِ وَلاَ يِنقُضُونَ الْمِيثَاقَ
وَالَّذِينَ يَصِلُونَ مَا أَمَرَ اللّهُ بِهِ أَن يُوصَلَ وَيَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ وَيَخَافُونَ سُوءَ الحِسَابِ
وَالَّذِينَ صَبَرُواْ ابْتِغَاء وَجْهِ رَبِّهِمْ وَأَقَامُواْ الصَّلاَةَ وَأَنفَقُواْ مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلاَنِيَةً وَيَدْرَؤُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّيِّئَةَ أُوْلَئِكَ لَهُمْ عُقْبَى الدَّارِFURKAN 19-22

(Ey Peygamber) Rabbin tarafından sana vahyedilen Kuran'ın hak ve hakikat olduğunu anlayıp kavrayan kimse ile bu gerçeğe kör kesilen kimse bir olur mu hiç? Ama gel gör ki bunu ancak aklı selim ve sağduyu sahibi kimseler anlar.
İşte bu aklı selim sahibi kimseler yartılışlarında Allah'a verdikleri iman ve ibadet sözüne sadakat gösterir, bu sözlerinden asla dönmezler.
Yine bu kimseler Allah'ın emrettiği şeyleri yerine getirirler. Rablerine saygıda kusur etmezler, onun huzurunda çetin bir hesap vermekten de korkup çekinirler.
Onlar Rablerinin rızasını kazanmak için sıkıntı ve zorluklara göğüs gerer, namazı hakkıyla kılar, kendilerine verdiğimiz nimetlerden gizli ve açık olarak hayırlı işlerde harcar,(imanlarından dolayı muhatap oldukları) ağır sözleri ağırbaşlılık ve olgunlukla karşılarlar. Mutlu son işte onların hakkıdır. (FURKAN 19-22)

Muhterem kardeşlerim Ramazanı şahid tutarak ahitleştiğimiz bu mubarek günlerde, aklı selim sahibi olarak sözümüzde durup dosdoğru yol üzerinde ilerleme azmimizi devam ettirmeliyiz. 

Nitekim bizler yaratılışımızdan itibaren Allah'a söz vermiş ama defalarca sözünü bozmuşuz. Ramazan vesilesi ile bize sunulmuş olan bu rahmetli fırsatı iyi değerlendirmeli ve sözümüze sadıklar olarak kalmalıyız. 

Sözümüzün hakkını yerine getiremeyecek olursak, muhakkak çetin bir hesap ile karşılacağımız gerçeğini yüreğimizden bir an uzak tutmamalı, ve nefsimize, şeytanın desiselerine, iğvalarına karşı teyakkuz halinde olmalıyız. Ancak böylece huzura erebiliriz.

Ölüm bize gelip çatıncaya kadar sözümüz üzerinde defalarca sınanacağız. Bu sıkıntılar ve zorluklar karşısında Rabbimizin yardımını umarak azimli ve kararlı bir sabır duruşu sergileyeceğiz, ibadetlerimizi her türlü şirk unsurlarından temizleyip yanlız Rabbimize has kılacağız. Kendimize ve kardeşlerimize gizli ve açıktan yardım ellerimizi uzatacak ve bu yolda birlikte olabilmenin yollarını arayacağız. Ve böylece mutlu son bizim olacak inşaAllah.

Emanetiniz Allah'a... Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu...