2 Ağustos 2012 Perşembe

14 RAMAZAN 1433

Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar...  Hamdolsun Allah'a...salat selam olsun efendimiz Muhammed (sav)'e... 

Euzu billahimineşşeytanirraciim...


لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُواْ مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا تُنفِقُواْ مِن شَيْءٍ فَإِنَّ اللّهَ بِهِ عَلِيمٌ
(Size gelince ey müminler,) kendiniz için özenle ayırdığınız şeylerden başkaları için harcamadıkça gerçek erdeme ulaşmış olamazsınız; ve her ne harcarsanız kuşkusuz, Allah ondan tamamiyle haberdardır. ALU İMRAN 92


Öyle sanıyorum ki oruç; kendimiz için ayırdığımız zamanın, Allah' ın razı olması için terkedilme göstergesidir. Bu fedakarlığı kendi arzu ve isteklerimiz için yapabiliyorsak, aynı şekilde mümin kardeşlerimiz içinde yapabiliriz. 


Gerçekte bu kıymetli zamanı bu muhteşem ibadet için vakfedemezsek, yani bu sabrı kuşanmaz ve kaybedenlerden olursak, infaktada sınıfta kalacağımız bir vakıadır.


Ey Mümin ve Mümine kardeşlerim, erdemli insanlar olarak bizim yapmamız gereken şeyin Allah'ın bu emrine boyun eğmek olduğunu bilmeliyiz. Kardeşlerimiz için yaptığımız bu fedakarlığın (isar) ecri, kuşkusuz Allah'ın rızası ve dünya ahirette huzur ve mutluluktur. Kim az bir menfaat karşılığında bu huzura ermek istemez ki...


O halde verdikçe çoğalacak olan maddi ve manevi infaktan uzak durmayalım. Aksi halde Allah korusun, kaybetmiş olanlardan oluruz.


Verin ki; kimsenin kimseye bir şey ödeyemeyeceği gün, VERENİNİZ ALLAH OLSUN...


Emanetiniz Allah'a...


Selamun aleykum ve rahmetullah ve berakatuhu...

13 RAMAZAN 2012


Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar...  Hamdolsun Allah'a...salat selam olsun efendimiz Muhammed (sav)'e... 

Euzu billahimineşşeytanirraciim...

Asr Suresi Anlamı ve Okunuşu

Asr şahid olsun ki! Düşün zamanın akıp gidişini! Gerçek şu ki, insan ziyandadır; Ancak îman edenlerle güzel güzel amel (ve hareket) lerde bulunanlar, bir de birbirine hakkı tavsiye, sabrı tavsiye edenler böyle değil (Onlar ziyandan müstesnadırlar). ASR-1-2-3




Muhterem dostlar! 


Oruç; sadece kendi benliğimizi tamir etmek, eğitmek, terbiye etmek için değil, toplumsal benliğin inşaası içinde mühim bir ibadettir.


Oruç; tıpkı kendi irademizi kuvvetlendirmek gibi, toplumsal benlik iradesini de ayağa kaldırmak, iyilik yapmak, marufu emredip, münkerden uzaklastırmak gayesini de kendi içinde tesis etmek ve kuvvetlendirmek içinde bir fırsat olarak görülmesi gereken bir ibadettir.


Mümin ilk olarak Allah'a tam bir güven içinde iman eden ve ardından imanının gereği olarak ameli salih işleyen bir kuldur. Bu sebeple kendini düzeltmekle kalmayıp, topluma fayda sağlayan yönler ile ilgili gayret ve çabada bulunan iyiliğin ayağa kalktığı bir şahsiyettir.


Bunu da ancak Kuran'ı okuma anlama ve yaşama kaygısını yüreğinde taşıyan biri sağlayabilir.


Vahiy ayı Ramazan'ı birde bu yönüyle idrak etmek, gerçek mümin olmanın şiarlarındandır. Rabbim bizi bu uğurda çalışan kullarından eylesin.


Emanetiniz Allah'a...