24 Temmuz 2012 Salı

5 RAMAZAN 1433...

Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar... Bir oruca daha kavuştuk hamdolsun Allah'a...


Euzu billahimineşşeytanirraciim Bismillahirrahmanirrahim...



لاَّ تُدْرِكُهُ الأَبْصَارُ وَهُوَ يُدْرِكُ الأَبْصَارَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ
Lâ tudrikuhul ebsâru ve huve yudrikul ebsâr(ebsâru) ve huvel lâtîful habîr(habîru).

Hiçbir beşeri görüş ve tasavvur Onu kuşatamaz, halbuki O her türlü beşeri görüş ve tasavvuru çevreleyip kuşatır: zira yalnız Odur (hikmetine) tam nüfuz edilemez olan, her şeyden haberdar bulunan.

Gün geçtikçe daha da derinleşiyor duygularımız. Kuran'la olan dostluğumuz bizi dosdoğru anlayışın kapılarına ulaştırıyor. Yaratılan her şeyde bir anlam alanı bir yaşam sahası keşfediyoruz. Derinleştikçe farkına varıyoruz. Yaptığımız hiç bir şey boşa gitmiyor. Bizi bir gören var. 

Kimsesiz ve çaresiz bir hâli teneffüs ederken, yalnızlığın girdabına kapılmış ilerlerken bir ayet tutuveriyor elimizden.  La tahzen..innAllahe meana...(üzülme ...ALLAH bizimle..) 

Evet Allah bizimle biz onu göremesek de cismen, o bizi görüyor, bizimde O'nun varlığının delillerini görememiz için Kuluna(sav) vahyediyor.

Şuanda dünyanın bir çok yerinde özellikle budist zulmü altında inleyen Arakanlı müslümanlar, Suriye' de mazlum müslüman halk zalim pençeler altında can çekişiyor. Ama Allah görüyor bütün bu olanları. Kardeşlerimize sesleniyoruz: La tahzen..innAllahe meana...(üzülme ...ALLAH bizimle..) 

Slayt gösterisinde göster: ARAKAN (7).jpgSlayt gösterisinde göster: ARAKAN (1).jpg


Her zaman bu vahşet ortamlarını seyrediyoruz. Olaylara sadece seyirci kalıyoruz. Ramazan orucu nasıl hepimizi bir vakte kilitliyor ve yönlendiriyorsa, Kardeşliğimiz de bizi öyle kilitlemeli ve tevhid ruhunu canlandırmalı içimizde. Seyirci olmaktan çok sahaya inip kardeşliği oynamalıyız tüm zalim despotlara karşı.

Kardeşlerim, gücünüzün yettiği kadar kardeşliğinizi koruyun bu olanlara sessiz kalmayın. Yapmaya imkanınız varsa bizzat o beldelere giderek, eğer buna imkanınız yoksa gidenlere maddi destek vererek yardım etmeliyiz. unutmayın Yardım edersek Yardım ediliriz.

kalın selametle...

Yarın yazışmak üzere emanetiniz Allah'a...