20 Temmuz 2012 Cuma

RAMAZAN GÜNLÜĞÜ

Bugün 1 RAMAZAN 1433...
Esselamu Aleykum mümin dostlar... Bir oruca daha kavuştuk hamdolsun Allah'a...

Ramazan; Allah Rasulü' nün(sav) vahiyle tanıştığı ay... Karanlık şehrin sokaklarında aydınlığa açılan kapıyı bulduğu ay... Şehrin zalimlerinin mazlumlara teslim olduğu ay... Bedenin ve ruhun tutsak günlerden özgür günlere yükselişinin temsilcisi...

Tam bu kadar yıl önce bir kutlu yolcu, sevdalılarına rahmet getirdi. Bizde bugün binler hamdu sena ile, bu rahmetin gölgesinde ferahlanıyoruz.

Ramazan; bizi bize sevdirmeli, bize bizliği farkettirmeli ki; o zaman rahmete doyabilsin ruhlarımız.

Hicret 2. yılına geldiği vakit, nimeti gözden geçirmemiz istendi. Oruç tutmamız istendi. Terbiye edin kendinizi. Islah edin gönüllerinizi ve yad edin geçmişte yaşadığınız sıkıntıları, eziyetleri ve her türlü açlığınızı hatırlayın ki vahiy nimetinin sizi doyuran yanını, aydınlığını farkedin. Kıymet bilin kadirşinas olun. Vahyin size olduğu gibi.

İlk Ramazan gününden itibaren kadir bilir hale gelebilirsek, yani Kuran' ı okur anlar yaşar ve yaşatmayı gaye edinirsek, Allah' ın izni ile geceyi, gündüzü, bedeni, ruhumuzu Kadre ulaştırmış olur ve buna Kuran'ıda şahid kılmış oluruz. Sonunda mükafatımız Rabbimizin rızası ve müminler için hazırlanmış ikramları olur.

Ramazan' ın hayrı ulaşsın madden ve manen bizlere...
İnşaAllah bundan böyle, her günün bir kısmında bu tahtaya not düşeceğim...

Haydi yola koyulalım şimdi. Ha bu arada varsa katkıda bulunmak isteyen buyursun bu yoklama hepimizin...


ŞİMDİ AKLIMIZI YOKLAYALIM BİR AYETLE;
Euzu billahimineşşeytanirraciim Bismillahirrahmanirrahim...
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ وَمَن كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُرِيدُ اللّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ وَلِتُكْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

Şehru ramadânellezî unzile fîhil kur’ânu huden lin nâsi ve beyyinâtin minel hudâ vel furkân(furkâni), fe men şehide minkumuş şehra fel yesumh(yesumhu), ve men kâne marîdan ev alâ seferin fe iddetun min eyyâmin uhar(uhara) yurîdullâhu bikumul yusra ve lâ yurîdu bikumul usra, ve li tukmilûl iddete ve li tukebbirûllâhe alâ mâ hedâkum ve leallekum teşkurûn(teşkurûne).

Kur'an, insanoğluna bir rehber, bu rehberliğin apaçık bir delili ve doğruyu yanlıştan ayırt edici bir ölçü olarak (ilk defa) bu Ramazan Ayında indirilmiştir. Bundan dolayı, sizden kim bu aya erişirse onu baştan başa tutsun. Ancak hasta veya seyahatte olan, başka günlerde (aynı sayıda oruç tutsun). Allah sizin için kolaylık diler, zorluk çekmenizi istemez; ama (belirlenen günlerin) sayısını tamamlamanızı ve size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah'ı yüceltmenizi ve (O'na) şükretmenizi (ister).