17 Ağustos 2012 Cuma

29 RAMAZAN 1433


Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar...  Hamdolsun Allah'a...salat selam olsun efendimiz Muhammed (sav)'e...
Euzu billahimineşşeytanirraciim. Bismillahirrahmanirrahim

قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ
(Ey Peygamber) Benim adıma de ki: Ey benim günaha batmak suretiyle kendilerine yazık eden kullarım! Sakın Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü Allah(kendisine ortak koşulması dışında) bütün günahları affeder. Hiç Şüphesiz O çok affedici, çok merhametlidir.ZÜMER-53

Muhterem dostlarım öyle sonsuz bir merhamete muhatabımız ki, her türlü günahın bizi çepeçevre kuşattığı sırada muhakkak bir yardım eli uzatıyor Rabbimiz.

Sanki; kullarım yazık etmeyin kendinize, göz göre göre bunca emeği zayi etmeyin. Sizi yolun doğrusuna davet edenleri duymamazlıktan gelmeyin. Hadi duymadınız yada nefsinize uyup duymak istemediniz, yine de ümidinizi yitirmeyin. Çünkü tevbeyle her dönüşünüzde Beni affedici ve bağışlayıcı olarak bulacaksınız.

Her suçumuza rağmen, suçumuzdan dönünce hiç o kusuru işlememiş gibi, hatta suçlarımızı sevaba çevirerek karşılayan Allah'ımıza hamdolsun.

Günahın bataklığı bize göre değil biliyoruz. Bu büyük müjdenin ardından, hiç zaman harcamadan, Ramazan'da kazandığımız haleti ruhiyeyi de koruyarak hemen yüzlerimizi Rabbimizin dosdoğru yoluna döndürelim. Ve O'nun Kitabını ve Rasulunu yolumuzun rehberi edinelim.

Emanetiniz Allah'a... Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu...