16 Ağustos 2012 Perşembe

28 RAMAZAN 1433

Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar...  Hamdolsun Allah'a...salat selam olsun efendimiz Muhammed (sav)'e...
Euzu billahimineşşeytanirraciim. Bismillahirrahmanirrahim

قُلْ يَا عِبَادِ الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا رَبَّكُمْ لِلَّذِينَ أَحْسَنُوا فِي هَذِهِ الدُّنْيَا حَسَنَةٌ وَأَرْضُ اللَّهِ وَاسِعَةٌ إِنَّمَا يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُم بِغَيْرِ حِسَابٍ

De ki: "(Allah şöyle buyuruyor:) 'Ey inanan kullarım! Rabbinize karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun! Bu dünyada iyi şeyler için gayret edenleri güzel bir son beklemektedir. (Unutmayın ki) Allah'ın arzı geniştir, (ve) elbette sıkıntılara göğüs gerenlere mükafatları hesapsız verilecektir!" ZÜMER-10

Muhterem dostlarım Ramazanın son anlarını idrak ettiğimiz şu günlerde, içimizi kaplayan tarifsiz hüzün, bir dostu, bir sırdaşı kaybetme endişesidir. Tam da birbirimize alışmış, kaynamış ve arınmıştık.

Şimdi derin bir bekleyişe geçeceğiz. Ayrılık ruh gözeneklerimize dolacak. Özlemin doruklara çıktığı bir sırada dost Ramazan yine çalacak kapımızı.

Lakin bizi bıraktığı gibi bulacak mı? Asıl o endişe sarmalı içimizi. Günlerdir verdiğimiz sözlerin ahitlerin tam sırası... Bizler onun bize kattığı manevi atmosferle bir yıl boyunca solumaya devam edip, O'nun yokluğunu aratmamalıyız. 

Bize vahiyle yaşamayı yeniden öğreten bu kutlu mevsimi ciğerlerimize kadar çekip sorumluluk bilincimizi tazelemeli ve tıpkı Rabbimize bezmi elestte verdiğimiz söz gibi, ahitlerimizde sadık kalmalı ve sorumluluğumuzu ruhumuzda ve toplumumuzda diri tutmalıyız.

Biliyoruz ki bu duygu ile yaşamımıza yön verir ve gayretimizi artırırsak bizi güzel bir son beklemekte. Ne güzel bu sona Allah'ın rızasına kavuşmuş olarak erişenlere....

Elbette bu kutlu yolda darlıklar ve sıkıntılar olacaktır. Bunlara göğüs gerip katlananların mükafatı hesapsız verilecektir. Allah'ımızın izniyle her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır. Allah'ın arzı geniştir. Günahların darlığından, sevabın genişliğine erdiren Allah' a hamdolsun. 

Emanetiniz Allah'a... Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu...