21 Temmuz 2012 Cumartesi

3 RAMAZAN 2012

3 RAMAZAN 2012
Esselamu Aleykum mümin dostlar... Bir oruca daha kavuştuk hamdolsun Allah'a...
Şimdi sizinle birlikte mübarek Kuran'ın bir ayetine kalbimizi yaslayarak başlayalım sohbetimize... 
Euzu billahimineşşeytanirraciim Bismillahirrahmanirrahim...

وَلَوْ تَرَى إِذِ الْمُجْرِمُونَ نَاكِسُو رُؤُوسِهِمْ عِندَ رَبِّهِمْ رَبَّنَا أَبْصَرْنَا وَسَمِعْنَا فَارْجِعْنَا نَعْمَلْ صَالِحًا إِنَّا مُوقِنُونَ SECDE-12
Ve lev terâ izil mucrimûne nâkısû ruûsihim inde rabbihim, rabbenâ ebsarnâ ve semi’nâ ferci’nâ na’mel sâlihan innâ mûkinûn(mûkinûne)
Keşke, günaha batmış olanların (Hesap Günü) Rablerinin huzurunda başlarını öne eğerek, "Ey Rabbimiz! (Şimdi) görmüş ve duymuş olduk. Öyleyse bizi (yeryüzündeki hayatımıza) geri döndür ki doğru ve yararlı işler yapalım, çünkü (artık hakikate) kani olduk!" dedikleri zaman(ki hallerini) bir görsen!


Bütün işlerimiz böyle değil mi? Ramazan orucunda kendini tutmanın kıymetini bilmeden, öyle bomboş geçirsek, sadece aç kalarak! Bu duruma düşmemiz an meselesi değil mi?

İmtihan bu ya sadece aç kalarak oruç tuttuğumuzu düşünüyoruz, sadece Kuran' ı yüzüne okuyarak ta vazifeyi ifa ettiğimizi zannediyoruz. Bir parça doğrudur belki ama; kullanıcı talimatı yabancı dilde yazılmış bir kılavuz için ilk yaptığımız şey nedir? Onu muhakkak kendi dilimize çevrilmiş hali ile okumak ve hatta yazılan bütün talimatları bire bir uygulamak ve o cihazı güvenle kullanmak. Peki söz konusu Kuran olunca neden aynı aklı kullanmıyoruz.

Muhterem dostlar. O'nun Hz. Muhammed (sav) ile gönderilişi işimizi daha da kolaylaştırıyor. Tıpkı bir mesleği öğrenmek isteyen çırağın usta elden kavrayarak pratik ederek öğrenmesi gibi...

Rabimizin bize olan rahmeti sayesinde bu kadar kolaylaştırılmış olan bir kılavuzu (KURAN) hala neden  derinlemesine (tefakkuh) okumuyoruz ve hayatımıza aktarmıyoruz..?

Eğer onu hakkıyla okuyup, talimatlarını adım adım uygulamaya geçmezsek yukarı da ayette verilen ve hakikaten yaşanacak olan bu sahnede oyuncu biz olabiliriz.

O halde haydi kurtuluşa! haydi pişman olmadan huzura varmaya! haydi Kuran'a...
haydi onu okuyup, anlayıp, yaşayıp, yaşatmaya...




2 RAMAZAN 1433

2 RAMAZAN 1433...
Esselamu Aleykum mümin dostlar... Bir oruca daha kavuştuk hamdolsun Allah'a...


Bir vakit ki susuz yorgun argın, bedene nefes almak bile yük oldu sanki. Ölü bir toprak haline geldi beden güçlerimiz. Şimdi bir kaç saatten aldığımız besinler sayesinde dirilişe geçeceğiz.

Bedenin dirilişi tamam da ya ruhun dirilişi için hangi tür besinler almalıyız. Onun susuzluğunu yorgunluğunu nasıl dindireceğiz.

Midenin iftarı belli...
Ya gözün, ya kulağın, ya kalbin iftarı nedir...

VAHİY...
Euzubillahimineşşeytanirraciim Bismillahirrahmanirrahiim...
وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِن مُّدَّكِرٍ Kamer-32
Ve lekad yessernel kur’âne liz zikri fe hel min muddekir(muddekirin).

Bu nedenle Biz bu Kuran'ı akılda kolay tutulur kıldık. Öyleyse, yok mudur ondan ders almak isteyen? 

Tanışıklığınızı artırın. Yüzünden değil, kalbinden...