31 Temmuz 2012 Salı

12 RAMAZAN 1433


Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar...  Hamdolsun Allah'a...




Euzu billahimineşşeytanirraciim Bismillahirrahmanirrahim...


فَكُلِي وَاشْرَبِي وَقَرِّي عَيْنً
Sonra da ye, iç: gözün aydın olsun! MERYEM-26


Muhterem kardeşlerim, gündelik hayatımızın içinde içilen su, yenilen yemek adeta sanki sıradan öylesine mecburen verilen şeyler gibi oluyor. Ama oruçlu olduğumuz bugünlerde ne büyük bir nimetmiş diyoruz. Farkına bile çoğu zaman varamıyoruz. Allahımız bununla bizi imtihan ediyor terbiye ediyor. Yoksa gün boyu aç kalmamız Allah'ın hazinesinin haşa kar etmesini sağlamıyor. Ya da Allah'a bir faydası olduğu için olmuyor. Maksat bizlerin terbiye olunması, düzene girmesi, hem madden hem manen sıhhat kazanmamız, kanaat sahibi olmamız için.


Belki ebevynler olarak evlatlarımıza da bu yönde terbiye metotları deneyebiliriz. Onları aç bırakmamız anlamında demiyorum yeri geldiğinde oda olabilir ama, her istediklerini kabul etmek değil bazen etmemekle onlara iyilik etmiş oluyoruz. Bunların hepsini bizler deneyimliyoruz evlatlarımız üzerinde istedikleri şeyi anında önünde bulunca, artık sizin yaptığınız bu eylem onlara sıradan geliyor hatta belli bir süre sonra benim istediğim hiç bir şey olmuyor demeye bile başlıyorlar. Tıpkı bizim Allah'a; dua ediyorum duam kabul edilmiyor dediğimiz gibi...


Bunun üzerinde uzun uzadıya tefekkür etmek gerek. Oruç daha başka nelerimize iyi geliyor. Bu blog üzerinden paylaşımlarınızı aktarabilirsiniz.


Sevgili dostalar, Sahurdan iftara kadar Rabbimiz için açlığa ve susuzluğa sabrediyor, O yasak ettiği için O'nun emrine boyun eğiyor ve bekliyoruz. Orucun sonunda Rabbimiz, yukarıda ayette buyurduğu gibi, sanki oruçlunun iftara ulaşması ile yiyin için gözünüz aydın olsun diyor.


Bu ne hoş bu ne güzel bir iltifat öyle değil mi? Bu övgüye bu nimete şükretmemiz lazım. Bir de orucun bize kattığı manevi nur vesilesi ile olsa gerek ki tıpkı bizim için söyler gibi gözünüz aydın olsun buyuruyor.


Rabbim bu müjdelere asıl yurdumuzda kavuşmayı hepimize nasip etsin.


emanetiniz RAhman olan Allah'a... Esselamu aleykum.