9 Ağustos 2012 Perşembe

21 RAMAZAN 1433


Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar...  Hamdolsun Allah'a...salat selam olsun efendimiz Muhammed (sav)'e...
Euzu billahimineşşeytanirraciim. Bismillahirrahmanirrahim

وَقَالَ الرَّسُولُ يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا
Ve (o gün) Rasul: "Ey Rabbim!" diyecek, "Kavmimden (bazıları) bu Kuran'ı gözden çıkarılacak bir şey olarak gördü!"


Muhterem kardeşlerim; Mehcur; Bir şeyi elde tuttuğumuz halde, hatta dilimizle okuduğumuz halde ondan istifade edemememizdir. 


“Kur’an size inzal olduğu gece sizin Kadir gecenizdir.”
=>Kur’an’ı anlamak farzdır.
=>Siz Kur’an’ı yüreğinden okursanız, Kur’an da sizi yüreğinizden okur.
=>Kur'an bizim öznemizdir.{Mustafa İslamoğlu}

Kuran'ı hayatımıza inzal edemeyişimizdir O'nu mehcur bırakmamız. Bizler anlama kaygısı ile Kuran' ı okumuyorsak bizden isteneni yerine getiremeyiz. Ve onun hayat rehberliğinin farkına bile varamadan günlerimizi heba eder bitiririz. 

Hep hatırlatılıyor bu bize. Lakin dert edinmiyoruz. Çok uzak görüyoruz kendimizden bu hali. Sanki o hesap günü gelip çatmayacak, ve Allah rasulü bizi şikayet etmeyecek. Ah bu yanılgılarımız ve kendimizi bundan mustağni görüşümüz. Bu ayetlerdeki uyarılar sadece o günün ümmetine gibi geliyor bize. 

Belki diyeceksiniz olur mu "O" tüm çağlara hitap eden ilahi bir kelam. Evet bu dilimizle belki yüreğimizden onaylarak söylediğimiz bir söz ama ya göstergeler öyle mi. Hayatımız haykırıyor bize, Beni Kuran'sız bıraktınız diye. Hayat bizi hayata (Kuran'a) çağırıyor, duymuyoruz. Kimsenin kimseye faydasının olmadığı günde yalnızca salih amellerimiz bizim kurtarıcımız olacak. Biliyorsunuz ki buda ancak Kuran'ı okuyup anlamak, yaşamak ve yaşatmakla mümkün...

Öyleyse durmayın vakit Kadir vaktidir. Yüreğinizin derinlerine temas etsin Allah'ın kelamı ve bu hal ile yaşayın ve yaşatın hayatı... 

UNUTMAYIN..!Bu son günümüz saatimiz belki anımız olabilir...

Emanetiniz Allah'a... Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu...