23 Temmuz 2012 Pazartesi

4 RAMAZAN 1433




Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar... Bir oruca daha kavuştuk hamdolsun Allah'a...
Euzu billahimineşşeytanirraciim Bismillahirrahmanirrahim...





أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَ
E fe lâ yetedebberûnel kur’âne em alâ kulûbin akfâluhâ.
Öyleyse, onlar bu Kuran üzerinde hiç düşünmezler mi? Yoksa kalpleri üzerinde kilitler mi var?


Orucun bizlere kattığı sakinlik ve durgunlukla saflaşmaya başladığımız bugünlerin kıymetini bilmek gerekir. ve diğer günlerde hayata harcadığımız enerjimizi bu sayede Kura'nı anlamaya sevk etmeliyiz. birlik ve beraberliğimizin altına koyduğumuz tefrika dinamitlerinden ancak bu sayede kurtulabiliriz. Müminlerin kardeş olduğunu unutarak düştüğümüz tüm ayrılıklardan bu şekilde uzaklaşabiliriz.


Kuran'ı düşünmek, Kuran'la düşünmek. Evet bütün çaresizliklerimizin çareye dönüşmesi ancak bu sayede olabilir. Kuran'ın bizlere sunduğu bu mübarek reçeteyi kullanmalıyız. Aksi takdirde bütün birlikteliklerimiz yok olur ve kendimize zulmetmiş oluruz.


Bu hastalıklarımızdan kurtulmanın yolu şüphesiz yüce Kuran' ı okuyarak okutarak, anlayarak anlatarak, yaşayarak ve yaşatarak mümkün olur. Hiç değilse kendimize günlük 10 ayeti ders edinerek başlamalıyız.


Tilavet ettiğimiz her ayete şunu sormalıyız?


Ey Rabbimizin bize bahşettiği yüce işaret bana söylemek istediğin şey nedir. Nasıl dilim dudağım, elim ayağım, gözüm kulağım olursun. Seninle nasıl yoldaş olabilir ve kendimi sıratı mustakime iletebilirim.


O'nunla ne kadar hemhal olursanız, O'da size o kadar yol gösterici olur. Kalbinizle yönelirseniz O'na, sadrınıza şifa olur.


Gerek arapça, gerek kendi dilinizle yüzünden okumaktan kurtulun. Derinlemesine tefekkür edin. Çünkü her bir ayet bize cennetin yolunu gösteren haritadır.


Kalplerimizin üzerinde ki kilitleri kırmanın daha zamanı gelmedi mi? Ramazanla bize gelen rahmeti değerlendirip O'na tabi olalım. Sonunda göreceğiz ki; kendi içlerimizde ve dünyada olup biten her meselenin çözüm yolu Kuran' da mevcutur. O halde bütün ayetleri bize hitap eden, bu mübarek kitabı yeniden indiriliyor gibi düşünerek hayatımıza aktarmanın yollarını keşfedelim.


Bu akıl yoklamasına katkıda bulunarak, Kuran'la yaşamamızı kolaylaştırabilirsiniz. Katkılarınızı bekliyorum Ey  Allahın kulları...


Kur'an ayı olan Ramazanınız mübarek olsun. Allah' a emanet olunuz.