30 Temmuz 2012 Pazartesi

11 RAMAZAN 1433

Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar... Bir daha kavuştuk bizbize, hamdolsun Allah'a...


Euzu billahimineşşeytanirraciim Bismillahirrahmanirrahim.



الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn(râciûne).

Onlar bir musibete uğradıklarında: “Doğrusu biz Allah’a aidiz ve sonunda yine O’na döneceğiz” derler.BAKARA-156

BU sabah evimden ayrılırken, sela sesiyle irkildim.  Derin düşünceler kapladı içimi işte bugün bu dakikada bende ebedi aleme irtihal etmiş olabilirdim.

Oysa daha hiç bir şeyi bitirememiştim işlerim arasından. Alel acele işe yetişmek için koşturuyordum. Öyle ya zaman yetmiyordu işlerimizi yapmaya.İbadetlerim yarım halde, her vakit yollara düşüyordum hızlıca. 

Durup düşünmeye vaktimiz yok ya; bizim kıymetli işlerimiz var. Onlar bitmeli borçlar alacaklar gelen gidenler onları kim kovalayacak. Ne boş şeyler sarmış etrafımı böyle...

Aman Allah'ım! bu okunan benim selam olabilirdi ve ben daha güzel ibadetler yapabilmek cenneti kazanabilmek için vakit arıyordum bu vakitler arasından. İşte vakit geldi ve ben ellerim boş huzuruna geliyorum Allah'ım birde affetmeni umarak.


Bunca zaman vermiştin bana, sana yönelip kul olabilmem için, oysa ben heder ettim ömrü. Şimdi heyhat diyorum yanlızca şimdi mi aklına geldi sen toprağa verilecekken...

Sonra bir sessizlik arabanın içinde kapladı beni ve hamdolsun Allah'ım henüz ölmemişim dedim kendi kendime.

Evet şükür ölmemiştim ve hala nefes alıp veriyordum. Durma dedim kendime bugün herşeye sıfırdan başla bugün ölecek gibi olsun hayatının her işi ve daim ol kullukta Rabbin olan Allah'a.

Biliyormusunuz dostlarım; Allah Rasulu(sav) her namazı kıldırmaya duruşunda sallü salaten müveddia dermiş ashabına( bu kılınan son namazınız.) 

Bizde bugün, bu saatten tezi yok aynı şeyi yapmalıyız kendimize. Bu alınan son nefesimiz olabilir. O halde haydi! alınan nefesi verirken Allah adına olsun her alış ve verişimiz.

Allah'a emanet ediyorum sizleri. Kalın selametle...