14 Ağustos 2012 Salı

26 RAMAZAN 1433


Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar...  Hamdolsun Allah'a...salat selam olsun efendimiz Muhammed (sav)'e...
Euzu billahimineşşeytanirraciim. Bismillahirrahmanirrahim

فَإِذَا رَكِبُوا فِي الْفُلْكِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ فَلَمَّا نَجَّاهُمْ إِلَى الْبَرِّ إِذَا هُمْ يُشْرِكُونَANKEBUT-65

Bir gemiye bindikleri zaman (ve kendilerini tehlikede gördükleri sırada) (işte o anda) içten bir inançla yalnız Allah'a yalvarıp yakarırlar; sağ salim karaya çıkar çıkmaz da bazı hayali güçleri (tekrar) O'na ortak koş(maya başl)arlar.ANKEBUT-65

Fırtınalarla kasırgalarla dolu yeryüzü hayatının debdebesinden yönümüzü kaybetmeye yüz tutmuşken, Her yandan zihnimiz gönlümüz kirleniyor, duygularımız dehlizlere gömülüp kendimizden geçmeye, hakikatı sollamaya ramak kalmışken biz, Allahın yardımı imdadımıza yetişti. 

Öyle yürekten sızılarla kapıya geldik ki bütün içtenliğimizle yalvardık Rabbimize, O'da bizi rahmetinin her yanı kapladığı Ramazan'la izzetlendirdi. Yeniden kendimiz olmanın, yitirilmiş yanlarımızı bulmanın ilacı oldu Ramazan.

Kardeşlerim; bütün bu zorlukların içindeyken, Ramazanı bize kurtuluş reçetesi olarak sunan Allah'ımızın, bu nimetini Ramazanın güzel günleri giderken unutacakmıyız. Ramazan gitti diye yeniden yanlış yolların yolcusu olmaya devam edecekmiyiz. Bunca arınmadan sonra kirlenecekmiyiz. 

Tıpkı gemiye binenlerin tehlikeyi gördükleri sırada Allah!a sığınıp, tehlike geçince bildiklerini okumaları gibi, Allah korusun bizde "Ramazan kurtuluş gemisi" karanlık yaşamlarımızı aydınlatıp gittikten sonra, gerisin geri karanlıklara dönecekmiyiz.

Bir söz vermeliyiz kardeşlerim, Ramazanı ahdimizin şahid kılarak... 

Ve ahdetmeliyiz, bu Ramazan Kuran'ın ve Rasulun rehberliğinde yaşanan kutlu bir hayata adımımız olsun için.
Ramazan gidince onun yokluğunu aratmadan, Vahyi hayata hakim kılarak adam gibi yaşamak için...

Şimdi bu duygularla vahye sarılın, kadir vaktini vahiyle karşılayın ki; sonumuz Rahmanın rızası ve cenneti olsun.

Emanetiniz Allah'a... Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu...