5 Ağustos 2012 Pazar

17 RAMAZAN 1433


Esselamu Aleykum mümin ve mümine dostlar...  Hamdolsun Allah'a...salat selam olsun efendimiz Muhammed (sav)'e...
Euzu billahimineşşeytanirraciim. Bismillahirrahmanirrahim


يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَّصُوحًا عَسَى رَبُّكُمْ أَن يُكَفِّرَ عَنكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيُدْخِلَكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ يَوْمَ لَا يُخْزِي اللَّهُ النَّبِيَّ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ نُورُهُمْ يَسْعَى بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَبِأَيْمَانِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَتْمِمْ لَنَا 
نُورَنَا وَاغْفِرْ لَنَا إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
Siz ey imana ermiş olanlar! Gönülden tevbe ederek Allah'a yönelin! Umulur ki Rabbiniz kötü fiilerinizi yok eder ve Allah'ın Peygamberi ile o'nun inancını paylaşanları utandırmayacağı o Gün, sizi içinden ırmaklar akan bahçelere koyar. Onlar, önlerinden ve sağ taraflarından hızla ışık yayarlar ve "Ey Rabbimiz!" diye yalvarırlar, "Bu ışığımızı ebediyyen parlat ve günahlarımızı bağışla! Çünkü Sen her şeye kadirsin!"

Gönlümüz 17 gün boyunca öyle inceldi ki, adeta zirveye doğru yürüyüşe hazırlanıyoruz. Mübarek Kadir'e doğru ilerliyoruz. Tıpkı yükseklere çıktıkça hava basıncından dolayı kulaklarımızın orjinal tıpaları, beynimize zarar gelmesin diye otomatik olarak devreye giriyor ya işte öyle, Oruç tıpası da gönlümüzün zarar görmemesi için, günahların içeri girmesini engelliyor bedeni o güzel cennet yoluna hazırlıyor. Bilemediğimiz daha ne büyük zırhlarla bizi koruyor ve sonunda bayram olacak havanın teneffüsüne mani olacak her şeyden bizi arındırıyor.

Hamdolsun Rabbimize... Yıl boyunca farkına varmadığımız maddi ve manevi açlıklarımızı oruç vesilesi ile bize yeniden hatırlattı ve farkına vardırdı. Ve bizde hatalarımız için durduk divana, ellerimizi açıp yalvarıyor, bunca zaman işlediğimiz günahların affını diliyor ve ona yalvarıyoruz. 

Rabbimiz tıpkı bize öğrettiğin gibi, günahlara bir daha asla dönmemek üzere nasuh bir tevbe ile tevbe ediyor ve rahmetini diliyoruz. Sen rahmet ve yardım etmezsen bizim ayaklarımız dinin üzere sabit durmaya takat yetiremez. Sen bizim ayaklarımızı sabit kıl. Tevbesinde duran ve neticesi cennet olan bir İNSAN et. 

Amin ve selamun alel murselin velhamdulillahi rabbil alemin.

Emanetiniz Allah'a... Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu...